Spørgsmål og svar

Hvad er fordelen ved at have et plastgulv i stedet for et trægulv?


Plastgulv er et godt alternativ til trægulv da materialet ikke absorberer fugt og væde. Dermed kommer det heller aldrig til at ruste og behøver ikke udskiftes af den grund. Det er desuden prismæssigt meget konkurrencedygtigt i forhold til aluminiumsgulv.

 

 

 

Bidrager jeg virkelig til plastgenbrug og det globale miljø ved at købe plastgulv?

Det er korrekt, vi arbejder vældig meget med miljøet på den måde at vi kun producerer vore gulve til hestetrailere af genbrugsplast. Plast som ellers var blevet brændt eller endt i havet omforandrer vi til et nyt produkt som er slidstærkt, tåler vand og fugt og meget konkurrencedygtig prismæssigt. Udover at trailergulvet er lavet af genbrugsplast er de 100% genbrugbare hvilket indebærer at det er enkelt at genanvende plastgulvet i fremtiden. Nyproduceret plast er et stort problem i nutidens samfund og vi ser det som vor opgave at gøre hvad vi kan for at mindske dette gennem kun at anvende genbrugsplast. Ved at anvende vore produkter til trailere bliver du også en vigtig deltager i det positive kredsløb.

Hvad anbefaler du til regelafstand?

Vi har en anbefalet regelafstand mellem tværgående regler på maksimum 55 cm (hestetrailergulv). Da et plastgulv et blødere end et gulv af aluminium eller krydsfiner kræves en mindre regelafstand for at
minimere svigt. Gulvet går ikke itu eller bliver ødelagt men ved for stor regelafstand kan det svigte ved kanterne hvilket medfører at skruerne på sigt kan påvirkes og endda løsnes. Vi anbefaler derfor denne regelafstand for at sikre os at gulvet kommer til at fungere som det skal uden problemer. Så tag venligst et kig under din vogn inden du bestemmer dig.

Hvordan påvirkes gulvet af kulde og varme?

Plast er præcis som træ et levende materiale. Det påvirkes af varme (udvider sig) og kulde (trækker sig sammen). LDPE-plast påvirkes med 1,8 mm pr. meter pr. 10 grader. Hvis du lægger dit gulv når pladen er +20° C vil den ved +30° C blive øget med 1,8 mm pr. meter. Omvendt hvis temperaturen falder. Det er derfor vigtigt at have et spillerum ved gulvpladens yderkanter samt omkring bolten / skruen. Hullet omkring bolten / skruen skal derfor være større end bolt/ skruedimension. Bedst ser det ud hvis bolt / skrue har et hoved som dækker det borede hul i pladen.

Hvordan monterer man gulvet hvis man vil gøre det selv?

Alle vore forhandlere vil være behjælpelige med at udskifte gulv og udføre anden nødvendig service på din trailer. Vil man selv udføre udskiftningen er det fint at købe pladerne gennem forhandlerne. Selve udførelsen kan du læse mere om under spørgsmålet ” Hvad anbefaler i til regelafstand?” og ”Hvordan påvirkes gulvet af kulde og varme?”

Kan man også anvende pladerne til vægge?

Vi anbefaler ikke vore plastplader/gulvplader til vægge. Vi får mange spørgsmål omkring dette og vi har en del kunder som vil prøve, men det er på eget ansvar at regeltætheden er god og at konstruktionen bliver sikker.

Kan man bestille plader efter mål?

Nej.

Er der plast gennem hele skiven?

Ja, pladen er massiv af 100% genbrugsplast.

Er en del af Markskydd i Väst AB, Göteborg, Sverige

Org.nr: 556852-8383
Tel: 30 96 94 74
info@trailergulv.dk